Cursuri copii Bucuresti
Ce cursuri sunt bune pentru un copil de 4 ani?Ce cursuri sunt bune pe perioada de vara?
Ce cursuri pot face cu un copil mic?
Ce cursuri sunt interesante pentru un copil mai mare?
Toate intrebarile acestea se ivesc in mintile parintilor si ii preseaza pana in momentul in care decid sa puna mana pe telefon si sa ceara mai multe detalii legate de ofertele de cursuri din ziua de azi. Problema nu apare aici, cand parintele decide sa apeleze si la cine sa apeleze, ci apriori. Anume:
De ce sa dau copilul la cursuri?
Nu ar trebui sa invete suficient la scoala?
Nu este deja prea preocupat de tematica imbulzita din sistemul scolar actual?
La ce bun inca un curs?
Alte intrebari la fel de intemeiate, insa trebuie creat un echilibru in viata celui mic. Iar acest echilibru il cunoasteti numai dvs.
Daca cel mic prefera sa petreaca mult timp in fata calculatorului, spre exemplu, poate ca n-ar fi o idee rea sa il scoateti din casa si sa mergeti la un curs de limbi straine sau la un curs de teatru. Daca celui mic ii place miscarea va puteti orienta catre un curs de arte martiale, un curs de dans sau un curs de inot (care este, de altfel, extrem de sanatos pentru insasi dezvoltarea copiilor).
Daca cel mic nu pridideste cu temele si are o rabufnire de constiinciozitate, atunci trebuie relaxat, deopotriva. Un motiv pentru care ati fi tentati sa alegeti o plimbare in parc sau o iesire in aer liber prin apropiere. Este drept ca asta ajuta, dar trebuie tinuta seama si de conjunctura creata celui mic: in cadrul unui curs invata ce inseamna jocul, reguli, respect, ordine; in vreme ce singur nu poate capta aceste concepte fara ajutor, el cunoaste instinctiv doar joaca, adica acea activitate libera si fara constrangeri sau privari. Toate au rostul si timpul lor, asa este, iar intre ele, trebuie, repetam, creat un echilibru.
Asa ca nu ar fi rau sa va ganditi bine inainte de a hotari daca cel mic trebuie/nu trebuie inscris la un curs. Desigur, propaganda niciodata nu va prezenta si acest aspect. Va spune ca orice curs in plus este un ajutor in plus catre o dezvoltare armonioasa. Poate, desigur, sa fie intocmai asa, sau poate sa nu. Fiecare parinte trebuie sa isi examineze si studieze indeaproape copilul pentru a cunoaste daca este sau nu pregatit, daca accepta sau nu ideea de participare la un curs in afara scolii. Toate aceste decizii par a fi intrinseci regimului scolar si extrascolar din zilele noastre. Dar oare sa fie chiar asa de evidente raspunsurile?
0740.261.187
www.tinart.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu