30 octombrie 2013

Cursuri engleza copii Bucuresti - multilingvismul la copii

Cursuri limbi straine copii Bucuresti - multilingvismul la copii


"Ce inseamna multilingvismul la copii si ce putem face pentru a-i stimula pe cei mici si de a le respecta propriul ritm de dezvoltare?"

Multilingvismul ca fenomen, a fost mult studiat în ultimile decenii, avand în vedere anvergura fenomenului, dar şi subaprecierea lui în secolele mai „puritane”, din punct de vedere  lingvistic. Cercetătorii din domeniul neuroştiinţelor (cu precădere, neuropsihologii şi neurolingviştii) au mers chiar mai departe cu concluziile, relevand faptul că dincolo de caştiguri aplicative imediate în interacţiunile multi-culturale, avantajele bi- şi multi-lingvismului sunt chiar mai fundamentale decat posibilitatea de a comunica cu mai mulţi oameni. Bi- şi multilingvismul ne face mai inteligenţi. Multilingivismul are efecte profunde asupra creierului, îmbunătățind abilitățile cognitive și chiar protejand creierul de îmbolnăviri specifice senilităţii.

Ce putem face noi pentru a-i ajuta?
Ritmul de însuşire a limbilor variază, dar mulţi copii, fiind expuşi unor medii lingvistice şi culturale diferite, ajung să-şi mărească chiar viteza de însuşire a limbilor şi de la o achiziție bi- sau tri-lingvă simultană să ajungă la una multiplă, în scurt timp. Eficienţa copilului creşte dacă părinţii sau alţi adulţi din preajma copilului constituie ei înşişi sursa principală de familiarizare cu limba. Acest „talent” nu este un mister, ci doar expresia potenţialului creierului uman – folosit cum trebuie şi la ce trebuie! 

Asadar, daca cunoasteti o limba straina ca nativ, nu ezitati sa o folositi in preajma copilului, dar mare atentie: Daca incepeti de la o varsta foarte mica, de cand cel mic inca nu stie sa vorbeasca efectiv, va trebui ca intotdeauna dvs sa vorbiti doar in acea limba straina cu el, astfel incat sa poata face corect asocierile.

Ce anume antrenam prin acest multilingvism si care sunt "castigurile"? 



In urma cercetărilor psihologice existente în domeniul multilingvismului s-a evidenţiat că persoanele adulte care au învăţat alte limbi pe parcursul vieţii şi copiii care au utilizat de mici două şi mai multe limbi:
• au o minte mai ageră și o percepție mai bună a limbajului;
• sunt mai capabili să separe sensul de context;
• învaţă mai rapid în limba lor maternă, de exemplu, cititul, scrisul;
• comunică mai eficient;
• să se concetreze mai bine, chiar şi la vîrste mai înaintate, cînd rapiditatea mentală suferă modificări;
• au un vocabular mai bogat, peste vîrsta sa, la prima limbă;
• au o memorie mai bună;
• au o capacitate sporită de a aplica eficient mai multe strategii de lectură graşie experienței lor mai mare în învățarea limbilor străine și a cititului în două sau mai multe limbi;
• au dezvoltate abilități spațiale mai bune;
• pot procesa şi clasifica sensurile cuvintelor în moduri diferite;
• au o mai mare flexibilitate cognitivă, rezolvă mai uşor probleme de tot soiul;
• împărtăşesc mai mult decît o singură viziune filosofică asupra  lumii, au mai multe perspective asupra lucrurilor şi manifestă empatie şi înţelegere mai mare pentru opiniile altora;
• au abordări culturale exhaustive şi incluzive, sunt mai obiectivi cu privire la cultura etniei pe care o reprezintă, operează uşor cu noţiuni şi concepte culturale;
• au abilităţi avansate de gîndire critică, pe care le aplică în viţa de zi cu zi, dar şi în rezolvarea problemelor;
• înțeleg şi apreciază oamenii din alte țări, reducându-se astfel riscul pentru rasism, xenofobie, intoleranță și discriminare.
Va asteptam la cursurile noastre de limbi straine, incepand de la varsta de 3 ani! Puteti alege intre cursuri de limba engleza, cursuri de limba germana pentru copii, cursuri de limba franceza pentru copii, cursuri de limba spaniola, cursuri de limba japoneza si cursuri de limba rusa.


www.tinart.ro
0740.261.187


18 octombrie 2013

Cursuri de creativitate pentru copii

Factorii care stimuleaza creativitatea

Suntparinte.ro ne pune la dispozitie cateva informatii legate de ce inseamna si ce putem face pentru a stimula creativitatea copiilor nostri!

Cercetarile din domeniul creativitatii vorbesc despre doua categorii de factori care influenteaza creativitatea la copii:
  • factori interni, care tin de trasaturile de personalitate ale copilului - interesele copilului, abilitatile de invatare, temperamentul.
  • factori externi, care tin de mediul social in care traieste copilul - familia, scoala, prietenii, activitatile extrascolare.

Stiind aceste lucruri, poti incepe sa modifici sau sa pui in valoare acele elemente importante care pot sa incurajeze creativitatea copilului. Iata cateva modalitati prin care poti face acest lucru.

  • Ofera-i ocazia copilului de a aprofunda domeniile care il intereseaza. Asimiland informatii noi despre lucrurile care ii plac, va dispune de mai multe cunostinte pornind de la care sa ajunga la idei noi, creative. Daca cel mic inca nu este pasionat in mod special de un anumit domeniu, ajuta-l sa descopere ce ii place sa faca sau sa invete.


  • Incurajeaza-l sa abordeze invatarea in maniere creative: folosirea unor materiale neconventionale, gasirea unor asocieri inedite intre conceptele pe care le are de invatat, inventarea unor tehnici personale de memorizare sau a jocurilor pentru memorie il vor ajuta pe copil sa vada invatarea ca pe ceva placut si, in plus, ii va crea obisnuinta de a privi toate sarcinile dintr-un punct de vedere inedit.


  • „Cum altfel am putea face acest lucru?” Aceasta este intrebarea pe care o poti adresa copilului tau cat mai des, in situatiile cotidiene sau atunci cand trebuie sa luati decizii importante.


  • Initiaza-l in artele plastice. Activitatile plastice sunt perfecte pentru a stimula creativitatea copilului. Chiar daca nu dispune de ceea ce numim in general „talent”, pictura, desenul, sculptura sau fotografia sunt activitati care il pun pe copil in postura de a crea ceva nou sau de a privi lucrurile dintr-o perspectiva diferita.


  • Descopera cum lucreaza mai bine copilul tau. Daca este un copil introvertit, care prefera sa petreaca timpul singur, nu ii va fi usor sa vina cu idei noi intr-un grup si va lucra mai bine solitar. Daca, dimpotriva, are multi prieteni cu care ii place sa comunice si sa petreaca timpul, va lucra mai bine in echipa atunci cand este nevoie sa isi puna la incercare creativitatea.


  • Inscrie-l la ateliere de creatie pentru copii. In ultima vreme, copiii au ocazia de a participa la activitati care le dezvolta creativitatea si ii ajuta sa descopere diverse domenii artistice. 

  • Pentru mai multe detalii va asteptam cu drag pe www.tinart.ro sau la nr de telefon 0740.261.187

10 octombrie 2013

Cursuri pictura si arte plastice copii Bucuresti

Cursuri pictura si arte plastice copii Bucuresti


"Ce inseamna cursurile de pictura pentru copilul meu?"

Inseamna creativitate, libertate si deschidere din partea celui mic. Aceste maniferstari vor fi sub atenta indrumare a profesorului, fapt pentru care cel mic va putea insusi cateva tehnici noi, isi va putea imbunatati cunostintele de pana acum, dar nu numai. La cursul de pictura pentru copii, cel mic va experimenta diverse alte lucruri: va taia, lipi, decora, modela, impreuna piese, desena, schita, combina anumite obiecte si multe alte tehnici care vor ajuta la dezvoltarea expresivitatii sale.

"Ce varsta minima poate avea cel mic?"

Varsta minima pentru participarea la cursul de pictura pentru copii este de 3 ani, in conditiile in care la o varsta mai frageda cei mici nu au suficienta rabdare sa participe efectiv la efectuarea obiectelor respective.

"Ce anume trebuie sa pregatim noi?"

Voi nu trebuie sa faceti nicio pregatire, doar sa va prezentati la curs, pentru ca materialele sunt puse la dispozitie de noi! Va asteptam cu bratele deschise la cursurile de pictura si de arte plastice pentru copii!

Pentru mai multe informatii va asteptam sa ne vizitati la www.tinart.ro sau sa ne sunati la 0740.261.187

Si nu uita: copilul tau - universul nostru!



7 octombrie 2013

Cursuri dans, karate pentru copii

Cursuri dans copii Bucuresti
Cursuri karate copii Bucuresti
Cursuri arte martiale copii Bucuresti

Cursuri de dans si karate pentru copilul tau! Cele mai interactive si utile metode de a-l tine pe cel mic in forma, de a-l educa intr-un anumit spirit. Nu rata sedintele noastre de dans sau de karate pentru copii, desfasurate dupa-amiaza, dupa cei mici termina gradi sau scoala.

Daca iti doresti ca cel mic sa ramana in forma si sa aiba aportul minimal zilnic de sport pe saptamana, dar iti este teama sa continue pe perioada de toamna cursurile de inot pentru copii, atunci va asteptam cu mare drag sa ne distram impreuna, fie la cursurile de dans, fie la cursurile de karate. (unde, in plus, cel mic va deprinde si anumite miscari de aparare).

Pentru mai multe detalii despre cursuri de dans sau cursuri de balet pentru copii, va asteptam la http://tinart.ro/cursuri-dans-balet.php

Iar daca va tenteaza ideea de a urma un curs de karate pentru copii, puteti gasi mai multe informatii pe http://tinart.ro/cursuri-arte-martiale.php

Va asteptam cu mare-mare drag!

www.tinart.ro
0740.261.187

6 octombrie 2013

Cursuri copii Bucuresti weekend

Cautati sa il aduceti pe cel mic la un curs interactiv, educativ si DISTRACTIV, dar pe parcursul WEEKEND-ului? Va asteptam cu mare drag la noi la cursurile pentru copii organizate sambata, special pentru parintii ocupati de dimineata pana seara tarziu.

Daca nu aveti timp peste saptamana si doriti ca cel mic sa se bucure de alte interactiuni decat cele de la gradi sau scoala, va poftim cu mic, cu mare la cursurile de teatru pentru copii! Au loc 5 tipuri de activitati, diferite in functie de weekend! Cursurile pentru copii se desfasoara dimineata sau seara, in functie si de disponibilitatea dvs. Cursurile de teatru au durata de 90/120 min, in functie de varsta copiilor inscrisi.

Mai multe detalii pe http://cursuri-pentru-copii-bucuresti.blogspot.ro/2013/10/cursuri-teatru-copii-bucuresti.html sau pe http://tinart.ro/cursuri-arta-teatrala.php

Va asteptam cu mult mult drag!

www.tinart.ro
0740.261.187


3 octombrie 2013

Cursuri teatru copii Bucuresti

Cursuri teatru copii Bucuresti


Am revenit cu noi informatii pentru mamici si tatici! Am lansat de curand o noua "varianta" de curs de teatru pentru copii, gandita pentru partea de WEEKEND, astfel incat sa regasiti putina vreme si sa il aduceti pe cel mic la un set de activitati interactive, care mai de care mai interesante, captivante, simpatice foc si wooooow!



Asadar, ce gandim noi?

Gandim un set de 5 sedinte care se pot roti in functie de ce iti doresc cei mici. Adica:
- intai si intai facem cunostinta, noi intre noi, iar mai apoi cu niste papusele/personaje/prieteni comuni, de pe la TV, din desenele animate, din povesti, din basme, din viata de zi cu zi, din imaginatia de pe moment si din multe multe alte surse. Si incepem atelierul de teatru. Iar prin el intelegem o intreaga serie de exercitii care vizeaza respiratia, pozitia corpului, exprimarea, fluenta, corectitudinea rostirii, iar prin toate acestea se observa unde anume mai trebuie lucrat.
- apoi ne gandim sa introducem cateva notiuni de bune-maniere. Iar asta inseamna ca cel mic va incepe sa inteleaga altfel lumea din jurul lui, lumea adultilor, in care va intra in curand (desi pare o eternitate pana atunci, mai e doar un strop...). si aici ne vom axa pe lucruri ce pornesc de la salut, comportament social, in vizita, la scoala, oferirea de cadouri, semnificatia punctualitatii pana la cum trebuie asezate tacamurile si vesela pe masa. Si da, este un atelier fantastic pentru cei mici, pentru ca vor incepe sa inteleaga faptul ca lumea poate arata mai frumos daca lucram impreuna asupra ei si suntem civilizati.
- in cel de-al treilea atelier dorim sa ne relaxam si miscam cu scopul de a ne intretine fizic si mental. Vom desfasura diferite jocuri ce presupun miscarea, personificarea, intrarea in rol..adica ce inteleg parintii printr-un musical, mai mult sau mai putin cantat, ci axat pe miscare, coregrafie si celelalte elemente nelipsite.
- iar mai apoi, ca sa nu lasam imaginatia prea mult in stand-by, ne vom ocupa de ea prin diferite activitati de creatie: de la pictura la manufactura unor mini decaoratiuni sau a unor costumase. Adica vom lipi, desena, decupa, decora, invarti, plia si manui tot felul de materiale care sa ne dea frau imaginatiei si prin manuirea carora sa ne bucuram de un lucru finit minunat (facut cu manutele-astea doua).
- in cele din urma vom organiza un spectacol de teatru la care cei mici vor fi intai specatori (caci nu pot scrie carti fara sa citesti inainte), iar apoi se vor implica si se vor distra la randul lor intrand in pielea personajelor, schimband scenariul, derularea, decorul pana acolo unde isi vor putea da frau liber acestor abilitati deosebite.

Asa ca, in functie de timpii vostri liberi, dragi mamici si tatici, va asteptam cu cei mici la brat, pentru a se bucura de clipe minunate impreuna cu ceilalti copii iubitori de....copilarie!!!

Pentru mai multe detalii va asteptam sa ne vizitati site-ul web sau sa ne sunati:
0740.261.187
www.tinart.ro