18 octombrie 2013

Cursuri de creativitate pentru copii

Factorii care stimuleaza creativitatea

Suntparinte.ro ne pune la dispozitie cateva informatii legate de ce inseamna si ce putem face pentru a stimula creativitatea copiilor nostri!

Cercetarile din domeniul creativitatii vorbesc despre doua categorii de factori care influenteaza creativitatea la copii:
  • factori interni, care tin de trasaturile de personalitate ale copilului - interesele copilului, abilitatile de invatare, temperamentul.
  • factori externi, care tin de mediul social in care traieste copilul - familia, scoala, prietenii, activitatile extrascolare.

Stiind aceste lucruri, poti incepe sa modifici sau sa pui in valoare acele elemente importante care pot sa incurajeze creativitatea copilului. Iata cateva modalitati prin care poti face acest lucru.

  • Ofera-i ocazia copilului de a aprofunda domeniile care il intereseaza. Asimiland informatii noi despre lucrurile care ii plac, va dispune de mai multe cunostinte pornind de la care sa ajunga la idei noi, creative. Daca cel mic inca nu este pasionat in mod special de un anumit domeniu, ajuta-l sa descopere ce ii place sa faca sau sa invete.


  • Incurajeaza-l sa abordeze invatarea in maniere creative: folosirea unor materiale neconventionale, gasirea unor asocieri inedite intre conceptele pe care le are de invatat, inventarea unor tehnici personale de memorizare sau a jocurilor pentru memorie il vor ajuta pe copil sa vada invatarea ca pe ceva placut si, in plus, ii va crea obisnuinta de a privi toate sarcinile dintr-un punct de vedere inedit.


  • „Cum altfel am putea face acest lucru?” Aceasta este intrebarea pe care o poti adresa copilului tau cat mai des, in situatiile cotidiene sau atunci cand trebuie sa luati decizii importante.


  • Initiaza-l in artele plastice. Activitatile plastice sunt perfecte pentru a stimula creativitatea copilului. Chiar daca nu dispune de ceea ce numim in general „talent”, pictura, desenul, sculptura sau fotografia sunt activitati care il pun pe copil in postura de a crea ceva nou sau de a privi lucrurile dintr-o perspectiva diferita.


  • Descopera cum lucreaza mai bine copilul tau. Daca este un copil introvertit, care prefera sa petreaca timpul singur, nu ii va fi usor sa vina cu idei noi intr-un grup si va lucra mai bine solitar. Daca, dimpotriva, are multi prieteni cu care ii place sa comunice si sa petreaca timpul, va lucra mai bine in echipa atunci cand este nevoie sa isi puna la incercare creativitatea.


  • Inscrie-l la ateliere de creatie pentru copii. In ultima vreme, copiii au ocazia de a participa la activitati care le dezvolta creativitatea si ii ajuta sa descopere diverse domenii artistice. 

  • Pentru mai multe detalii va asteptam cu drag pe www.tinart.ro sau la nr de telefon 0740.261.187

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu